nőies sminktrend 2009-re - Nagyvarad.Net

Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
3 nőies sminktrend 2009-re

Pajkos kislány
Talán a 2009-es év elejének legszebb és legizgalmasabb trendje a szivárványos szemfestés. Több nagy divatház kifutóján is így sétáltak végig a modellek. A trend lényege, hogy többféle színt keversz a szemeden. Ha az árnyalatok illenek egymáshoz, egyáltalán nem lesz vásári az eredmény. Használj egyszerre három színt, de ezeknek egyáltalán nem kell egy szín árnyalatainak lenni. Keverd nyugodtan a rózsaszínt, a zöldet és a kéket, esetleg a lilát, az aranyat és a zöldet, de a variációk száma végtelen - hogy melyik áll jól, azt a szemed és a hajad színe határozza meg. A legvilágosabb színt vidd fel a szem mozgó részére, az ehhez legjobban passzolóval kontúrozz felül, és a harmadikat vidd az alsó pillasor alá. Ennek a sminknek a különlegessége, hogy csak szemhéjpúdert kell használni hozzá, így a sok szín szépen vegyül egymással, és nem kelt durva hatást.

A végzet asszonya
A végzet asszonyának legnagyobb fegyvere a piros rúzs. Az igazi, mély, telt piros. A rúzs eredetileg piros volt, hiszen a neve is a francia rouge, vagyis piros szóból származik. A vörös ajakfestés önmagában is elég erős hatást kelt, így natúr smink illik mellé. Ez természetesen nem festetlenséget jelent, sokkal inkább egy porcelánszerűn áttetsző alapot, melyből kiugrik a rúzs látványa. Alapozd le az egész arcodat világosra, és ne hagyd ki a szádat se. A szemhéjadra tegyél egy kevés pezsgőszínű szemhéjpúdert, egészen vidd fel a szemöldökig. Sötétebb púderrel fess kontúrt a szemnek, majd erősen fesd át a szempillákat. Az arcpír passzoljon a rúzshoz, és csak épp egy leheletnyit használj belőle. A rúzsozás előtt mindenképpen kontúrozz. Fontos, hogy a szád vonalát kövesd, és ne próbálj kisebb vagy nagyobb szájat rajzolni. A rúzst mindenképpen ecsettel vidd fel, kitöltve a kontúrok határolta területet. Ha szeretnéd, hogy szád még teltebbnek nézzen ki, akkor egy kevés átlátszó szájfényt vigyél fel az ajkaidra, középre. Ha az egyik ajkad nagyobb, mint a másik, akkor ezzel a módszerrel korrigálhatod, úgy, hogy csak a kisebbre viszed fel. A szájfényt csak azután használd, hogy a felesleget leitattad egy papírtörlővel.

Jégkirálynő
Az ezüstöt nevezhetnénk a szürke egy finomabb verziójának is, ráadásul jól használva nem öregít, ami pedig a szürkével kombinált smink egyik legnagyobb hátránya. Az ezüstöt most nemcsak a szemhéjadra, hanem a belső, illetve a külső szemzugba is felviheted. Ezt azonban csak akkor tedd, ha kialudtad magad, és a szemed nem duzzadt. Az ezüstöt kombinálhatod mással is, például fesd rózsaszínre a szemhéjadat, majd a szemhéjad belső negyedétől vidd fel az ezüstöt, és vidd le egészen az orrnyergedig. Ugyanezt megteheted úgy is, hogy a külső szemzugot ezüstözöd be. Mindkettőt azonban ne, vagy a külsőt, vagy a belsőt. Az ezüstöt kombinálhatod önmagával is, ha több árnyalatot használsz.Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám