Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
A miskolci rendőr-kapitány nem rasszista

A pénteki kijelentése után más beosztásba helyezett miskolci rendőrkapitány nem tűri, hogy rasszistának próbálják beállítani. "Senki ne sajnáljon, és senki ne próbáljon rasszistának beállítani, mert azt nem tűröm" - hangsúlyozta szombaton Pásztor Albert szűkszavú reagálásában az MTI-nek.

A Borsod megyei vajda védelmébe vette a más beosztásba helyezett miskolci rendőrkapitányt; Lakatos Attila az MTI-nek azt mondta, mélységesen felháborította, ami Pásztor Alberttel történt. "Egy olyan emberről beszélünk, aki feltette az életét a rendőri munkára", tisztességgel, becsülettel végezte a feladatát - fogalmazott Lakatos Attila. Mint hozzátette: azért a mondatáért, amely szerint az elmúlt két hónap rablásait, lopásait cigány származásúak követték el, "nem lett volna szabad felfüggeszteni, ezt nem lehetett volna megtenni a miskolci rendőrkapitánnyal, mert ő csak tényeket közölt, nem rasszista megnyilvánulás volt".
 
Lakatos Attila megjegyezte, ő maga vajdaként számos fórumon elmondta: "igen, van cigánybűnözés". Ilyenkor nem arról beszél, hogy egy biciklin a roma ember hazatolja a fát az erdőről, mert különben megfagyna, hanem arról, amikor fiatal emberek, akár 200-300 forintért bántalmaznak valakit, és ezek az elkövetők cigány származásúak - magyarázta.
 
Az MTI azon információjára, miszerint vasárnapra szimpátiatüntetést szerveznek Miskolcon a kapitány érdekében, Lakatos Attila úgy reagált: örül a demonstrációnak, mert ez az ember megérdemli, hogy kiálljanak mellette.
 
A rendőrkapitány pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a decemberben, januárban Miskolcon történt valamennyi rablási "bűncselekmény elkövetője cigány származású volt".
Az eset után az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére Bencze József országos rendőrfőkapitány azonnali vizsgálatot rendelt el és más beosztásba helyezte a főrendőrt.

MTI
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám