Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Cikkek : Helyi hirek : Feed RSS

Elfoglalták Nagyvárad központját az üres taxik
A városháza körüli parkolóhelyeket egytõl egyig a VIP taxivállalat jármûvei foglalták el tegnap reggeltõl. Mint arról már mi is hírt adtunk, a megyeszékhelyen mûködõ taxiscégek közül egyedül a VIP diszpécserszolgálata nem kapott mûködési engedélyt erre az évre. A csendes demonstrációt nem jelentették be, a sofõrök egyszerûen leparkolták és otthagyták autóikat az egyébként fizetõs parkolóhelyeken.
Elsődleges a reptér bővítése
Állami költségvetés hiányában a Bihar megyei önkormányzatnál sem állították még össze a 2009-es büdzsétervezetet. Radu Ţîrle megyei tanácselnök azt azonban máris leszögezte, hogy az idei beruházási tervek között első helyen a nagyváradi reptér bővítése áll.
Nincsenek kétnyelvű utcanevek Nagyváradon
Egy kormányrendelet garantálja a kétnyelvű utcaneveket a kisebbségek számára. Sőt a városi tanács is megszavazta, hogy a huszonhat százalékban magyarlakta Nagyváradon magyarul is kiírják az utca, tér elnevezéseket.
Erősödik a nemzeti ellenállás
Tovább a vármegyés úton címmel tartott előadást Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnöke, aki az elmúlt évek egyre erősödő magyar ellenállásáról – múltról, jelenről, jövőről – beszélt a szép számban megjelent nézőseregnek a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban szombat délután.
Közvitán az új vásárcsarnok terve
A nagyváradi vártéren, a jelenlegi nagypiac területén építendő fedett vásárcsarnok megvalósíthatósági előtanulmányát ismertette tegnap az érintettekkel a megyeszékhely Piac és Közterület fenntartó Vállalatának (RAPAS) vezetősége és Vági László műépítész.

Kevesebb kutyát fogadtak örökbe
A nagyváradi S. O. S. Dogs Alapítvány által működtetett nagyváradi kutyamenhelyen jelenleg mintegy háromszáz ebről gondoskodnak. A decemberi ünnepek alkalmával is új gazdára lelt néhány eb. Karácsony előtt hét kutyust fogadtak örökbe s vittek haza a váradi kutyamenhelyről, mondta el Lázár Károly, az S. O. S. Dogs vezetője.
Hamarosan elkészül a park a vársáncban
A hosszan tartó esőzések miatt nem sikerült befejezni az elmúlt évben a nagyváradi vár sáncában a dendrológiai park kialakítását – mondta el lapunknak a Constructorul Sălard Kft.-nél dolgozó Körösi Ferenc munkavezető. A tervek alapján december 16-ig a végére kellett volna érjenek a szeptember harmadik hetében elkezdett munkálatoknak, azonban a kedvezőtlen időjárás miatt ez nem valósult meg.
Támogatják a váradi magyar gimnáziumok felújítását
Az Európai Unió strukturális alapjaira pályázva a két váradi magyar egyházi tanintézet a modernizálás inanszírozására egy-egy projektet ad be a 2007–2013-as Regionális Operatív Program keretében.  Legutóbbi, decemberi soros ülésén a megyeszékhely tanácsa elfogadta azt két határozatot, amelyek szerint a gimnáziumok rendbetételéhez szükséges költségek 2 százalékos önrésze kifizetését átvállalja a város.
Gazdátlanok és harapósak
Hordába verődött kóbor kutyák tartják rettegésben pár napja a nagyvárad-rogériuszi piac környékén az embereket. Olvasóink panaszkodtak, hogy a nagytestű ebek igencsak agressz ívak, nem egy esetben megtámadták a járókelőket és a villamosmegállókban várakozókat.


Reklám