Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Cikkek : Tech : Feed RSS

Március 8
A Nőnap alkalmából sok szeretettel köszöntjük a Nagyvárad.Net hölgyolvasóit!

Oh, a nő jobb, mint a férfiak,
Kis világa a szív birodalma,
Melynek, mint istenség, édenét
S kárhozatját is csak ő alkotja.
(Madách)

Szabályozható YouTube
A felhasználók ezután maguk dönthetik el, hogy látni kívánják-e a YouTube irányelvei alapján is erőszakosnak vagy szexet sugallónak minősített felvételeket. A videomegosztó szabályzata szerint már eddig is tiltottak voltak a "családellenesnek" tekintett tartalmak, például a pornográfiával, az indokolatlan erőszakkal, állatkínzással vagy a kiskorúak alkoholfogyasztásával kapcsolatos felvételek.
Zümmög a Google
Google Buzz (magyarul Zümm) néven új közösségi szolgáltatást indított a világ legnagyobb keresőcége. A Zümm közvetlenül a Gmail postafiókból, illetve akár mobiltelefonról is elérhető. A Google Zümm egy új, és egyszerű módja a státuszüzenetek, fotók, videók és más egyéb tartalmak kezelésének, megosztásának, valamint beszélgetések kezdeményezésének.
Megjelent az Apple iPad
Óriási termékbejelentésen van túl az Apple, megjelent a cég sokak által várt érintőkijelzős táblagépe, az iPad. A cégvezér Steve Jobs az élete egyik legfontosabb termékének tartja, és a vállalat az eszközzel a digitális tartalmak fogyasztását akarja megreformálni. Az amerikai szabadalmi hivatal kedden, egy nappal a termékbemutató előtt bejelentett néhány Apple által elnyert szabadalmat...
A 3D egyeseknél fejfájást okozhat
Miközben az ígéretesen jövedelmező 3D-s technikai őrület a mozi után már a televíziózásban is kezd teret hódítani, amerikai szemspecialisták arra figyelmezettek, hogy a háromdimenziós látvány egyeseknél fejfájást okozhat. A 3D-ben forgalmazott játékfilmek mozis sikerein felbuzdulva a múlt héten 3D-s tévékészülékek kifejlesztéséről érkeztek hírek a Las Vegas-i szórakoztató elektronikai vásárról.
Bemutatták a Google okostelefonját
A Google kedden bemutatta Nexus One elnevezésű első mobiltelefonját, amelyet online fog árusítani. A Nexus One telefonról az első találgatások tavaly december elején jelentek meg az interneten. A Google kedden a kaliforniai főhadiszállására szervezett sajtóértekezleten csomagolta ki a meglepetést. Az okostelefon tervezésében a tajvani HTC volt a Google segítségére.
Focivébé 3D-ben
Nem is lehet kérdés, 2010 a 3D éve! Korábban már pedzegették, hogy ha minden jól megy, akkor az idei évben már lezajlanak az első háromdimenziós tévéközvetítések, de konkrétumok eddig nem nagyon láttak napvilágot. A legnagyobb amerikai sportcsatorna, az ESPN azonban most megtörte a csendet. Később pedig érkeznek majd a 3D NBA-, egyetemi amerikaifutball-, illetve egyetemi baseballmérkőzések.
Különleges szócikk a wikipedián
2009. december 25-én megszületett a magyar Wikipédia 150 000. szócikke, a Gendzsi regénye. Az önkéntesek által több mint 250 nyelven írt Wikipédia mindössze tizenhat nyelvi változatában található ennél több cikk. A 150 000-es cikkszám fontos mérföldkő a magyar Wikipédia életében: az 1897-ben elkészült A Pallas nagy lexikona szintén 150 ezer cikket tartalmaz.
Mikrochip segítségével újra láthatnak a vakok
Újra láthatnak a vakok annak a mikrochipnek köszönhetően, amelyet német orvosok fejlesztettek ki. A Tübingeni Egyetem orvoscsoportja chipet ültetett vak páciensek retinája alá, akik ennek segítségével újra felismerik a tárgyakat és a betűket – olvasható a Der Spiegel című német magazinban. Az implantátum ezerötszáz fotocellából áll, amelyeket egy háromszor három milliméteres mikrochipen helyeznek el.
A Digi kirúgja a Music Televisiont
Januártól szerződést bont az MTV Networksszel és a Tv6-tal is a második legnagyobb kábel- és műholdas szolgáltató, a Digi. A cég egész Közép-Európában spórolásra kényszerül. Magyarország második legnagyobb szolgáltatója, a Digi Tv január elsejével felmondta minden szerződését az MTV Networksszel, azaz jövőre az előfizetők nem tudják nézni az MTV-t, a Vivát és a Comedy Centralt sem.
Négy román az 500 legjobb IT cég között
A tavalyi kilenchez képest 2009-ben négy román cég került fel a Deloitte Technology FAST 500 EMEA ranglistájára, amelyet a technológiával, sajtóval, távközléssel vagy orvosi műszerekkel, környezetvédelemmel foglalkozó vállalatoknak az utóbbi öt évben jegyzett bevétel-növekedése alapján állítanak össze. Az 500-as listát a török Biotekno vezeti évi 42 417 százalékos bevételnövekedéssel.
A kalózok egyre kevésbé félnek!
Annak ellenére, hogy nemzetközi szinten óriási a nyomás a tulajdonjogokat nem tiszteletben tartó világhálós megosztó oldalak ellen, sőt a legnagyobb torrentoldalak fenntartóit börtönbüntetésre ítélték, soha sem volt még ennyi warezoldal és fájlcserélő hálózat az interneten, mint napjainkban. Óriási kiugrás látszik az új, illegális tartalmak terjesztésére alakult oldalak megjelenését követő grafikonon.
Nagy veszteség a Nokiánál
A harmadik negyedben 559 millió euró veszteséget szenvedett el a finn Nokia, részben eladásai 20 százalékos csökkenése, részben az egyszeri leírások miatt. A világ vezető mobiltelefon-gyártója egy évvel korábban még 1,09 milliárd euró nyereséget ért el. A nettó eladások 9,81 milliárd euróra estek a július-szeptember időszakban az egy évvel korábbi 12,2 milliárd euróról.
Kaspersky Lab: Románia az első tíz között a spamforrás országok feketelistáján
Az idei év első felében Románia bekerült az első tíz olyan ország közé, amelyekből az elektronikus levélszemét (spam) származik. A globális spamforgalom 3 százalékának Románia a forrása – derül ki a számítógépes biztonságtechnika egyik vezető cége, az orosz Kaspersky Lab jelentéséből. A legtöbb kéretlen elektronikus levél továbbra is Oroszországból származik.
Európai e-könyveket árulna a Google
A szerzői jogok és kereskedelmi szabályok tiszteletben tartása mellett kész részt venni a Google internetes cég az európai irodalom digitalizálásában - adták értésre hétfőn a cég illetékesei az Európai Bizottsággal a témáról kezdett brüsszeli egyeztetésen. Könyvtárak és olvasói szövetségek is jelezték, hogy pozitívnak látják a kezdeményezést.
Hódít a net Romániában
A 17 ezer személyen végzett felmérésből az is kiderül, hogy 5,3 millió, falun élő romániainak van közvetlen hozzáférése az internethez. Legtöbben információszerzés és levelezés céljából használják a világhálót. Viszonylag nagy azoknak a száma, akik online újságokat olvasnak, de ezzel ellentétben nagyon alacsony az interneten vásárlók, banki átutalásokat intézők száma.
A Pirate Bay bepereli a svéd államot
A svéd fellebviteli bíróság úgy döntött, hogy a Pirate Bay elleni eljárást vezető bíró, Tomas Norström nem marasztalható el elfogultság vétkében, annak ellenére, hogy több  szerzőijogvédő szervezetnek tagja, illetve dolgozott nekik, ezért nem látnak okot arra, hogy újratárgyalják az ügyet.
Kétmillió dollár büntetés 24 mp3 letöltéséért
Jammie Thomas-Rasset 32 éves egyedülálló anya, négy gyerekkel, a Minnesota állambeli Brainerd városából. 2005. februárjában fellépett az akkoriban legelterjedtebb fájlcserélőnek számító Kazaa hálózatára tereastarr@KaZaA néven, és letöltött 24 darab mp3 formátumú zenét a számítógépére.
Romániában egy millió mobiltelefont hallgatnak le
Egyre rohamosabban terjednek a mobiltelefonok lehallgatására alkalmas kém-szoftverek Romániában is, ahol nemzetközi szakértői becslések szerint 5 százalékos vagy e fölötti lehet az ilyen módon megfigyelt telefonok aránya a Newsweek információi alapján. A jelenleg aktív mobiltelefonok száma Romániában húsz millió fölötti.
Mennyibe kerül a Windows 7?
Június közepén fogja bejelenteni a Microsoft, hogy mennyibe kerülnek majd a Windows 7 különféle változatai – ezt állítja az a malajziai weboldal, amely korábban több alkalommal is pontos információkat szivárogtatott ki a szoftvercég terveiről. A Tech ARP úgy tudja, hogy a vállalat partnerei már ismerik az árakat.


Reklám