Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Cikkek : Külföld : Feed RSS

Nyugat-Európa is veszélyeztetett terület lett
A termőtalajok csökkenése a jelentés szerint veszélyeztetheti a világ növekvő népességének táplálékkal való ellátását is. A Mezőgazdasági és Élelmezési Világszervezetnek (FAO) becslése azt mutatja, hogy a gazdálkodóknak 2050-re a mostaninál 70 százalékkal több élelmiszert kell megtermelniük ahhoz, hogy a világ várhatóan 9 milliárd lakójának élelmezési igényeit kielégíthessék.
Európai lázadásoktól félnek a britek
Az eurózónában található brit nagykövetségek utasítást kaptak a londoni külügyminisztériumtól, hogy készítsenek terveket az ott élő britek átsegítésére az euró összeomlásán és az ezt kísérő tüntetési hullámokon - írja a Telegraph. A minisztériumok ezért felkészülnek a legrosszabbra, és úgy kalkulálnak, hogy csak idő kérdése a közös európai pénz megszűnése.
Büntetné az EU a kárt okozó hitelminősítőket
Szigorítaná a hitelminősítő intézetek ellenőrzését az Európai Unió. A most elkészült terv szerint a jövőben jogi felelősséget kell vállalniuk a pénzpiacok számára iránymutatásként szolgáló minősítésekért a nagy ügynökségeknek. Vagyis ha téves jelentéseikből egy országnak vagy egy vállalatnak kára származik, a hitelminősítőknek kártérítést kell majd fizetniük.
Növekszik a munkanélküliség az EU-ban
Visszatért a munkanélküliség átlagos szintje az Európai Unióban a nemzetközi gazdasági válság idején mért rekordértékre, derül ki az Európai Bizottság novemberi munkaerő-piaci jelentéséből, amelyet csütörtökön tettek közzé Brüsszelben. Szeptemberben 23,3 millió munkanélkülit tartottak számon a közel 500 millió lakosú unióban, számuk február óta közel 600 ezerrel nőtt.
Járványszerűen terjed – 160 vonatot kellett leállítani
„Járványszerűvé” vált az elmúlt hónapokban a fémtolvajlás Nagy-Britanniában, és a brit rendőrség szerint román szervezett bűncsoportok felelősek a súlyos károkat és gyakran életveszélyes helyzeteket okozó lopássorozatért – írta a The Sunday Times. A brit vasúthálózat fenntartásáért felelős cég illetékesei elmondták, hogy csak április és október között több mint 1600 vasúti fémlopás történt...
Sarkozy: Netanjahu egy megrögzött hazudozó!
Hazugnak nevezte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt Nicolas Sarkozy francia elnök, amikor november 3-án Cannes-ban magánbeszélgetést folytatott amerikai kollégájával, Barack Obamával. "Látni se bírom többet, ez egy megrögzött hazudozó" - mondta Sarkozy a világ 19 legfejlettebb gazdaságát, valamint az Európai Uniót tömörítő országcsoport (G20) találkozójának alkalmával.
Magyar turisták haltak meg Egyiptomban
11 magyar turista meghalt, 29 pedig megsebesült vasárnap az egyiptomi Hurgadában, amikor egy turistákat szállító autóbusz eddig ismeretlen okból felborult – közölte a helyi rendőrség. Magyarország kairói nagykövete elmondta, hogy a buszon negyvenen utaztak, a balesetet senki nem vészelte át sérülés nélkül. A magyar külképviselet felvette a kapcsolatot az áldozatok hozzátartozóival.
Brüsszel nem szólhat bele a verespataki beruházásba
Az Európai Bizottságnak nem áll módjában előzetesen megakadályozni a verespataki ciános aranybányászati beruházást, de ha azt megvalósítják, folyamatosan figyelni fogja az esetleges környezetkárosítást - jelentette ki csütörtökön az Európai Bizottság környezetvédelmi szóvivője. Janez Potočnik környezetvédelmi biztos megbeszélést folytatott Tőkés László EP-alelnökkel is a témáról.
Földrengés Törökországban: folyamatosan nő az áldozatok száma
A törökországi földrengés halálos áldozatainak száma a legfrissebb adatok szerint 217. Száz holttestet az Iránnal határos Van tartományban, 117-et pedig Ercis városban találtak - közölte hétfő reggel Idris Naim Sahin belügyminiszter. A sebesültek száma meghaladta az ezret, 1090. A 75 ezer lakosú Ercisben súlyosabb a helyzet, mint Van tartományban, mert előbbiben nagyon sok az összedőlt ház.
Eldurvult a római bankárellenes tüntetés
Világszerte tüntetéseket tartottak szombaton a felháborodottak, azaz annak az új típusú, Spanyolországból kiindult tiltakozó mozgalomnak a részvevői, akik a gazdasági válság és a munkanélküliség miatt kialakult társadalmi elégedetlenséget fejezik ki akcióikkal. A legnagyobb balhé Rómában alakult ki. Londonban Julian Assange is beszédet mondott.
Románia és Bulgária schengeni csatlakozása mellett foglalt állás az Európai Parlament
Románia és Bulgária schengeni övezethez történő csatlakozását támogató határozatot fogadott el az Európai Parlament csütörtökön brüsszeli plenáris ülésén. Miközben az unióhoz 2007-ben csatlakozott Románia és Bulgária az Európai Bizottság és az EU-tagállamok többségének értékelése szerint is eleget tesz a schengeni tagság kritériumainak...
Az autonómiára utaló javaslatot fogadtattak el magyar képviselők az ET-ben
Az autonómiára utaló módosító javaslathoz sikerült többségi támogatást szerezniük magyar országgyűlési képviselőknek az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének őszi ülésszakán a nemzeti szuverenitás és az államiság kérdéséről szóló határozathozatal kapcsán. A cél az lenne, hogy jogszerű kereteket biztosítsanak az etnikai, nemzeti kisebbségi törekvéseknek.
Hollandia nem akarja a schengeni térségbe Romániát
Hollandia azért fog "dolgozni", hogy Bulgária és Románia ne csatlakozhasson a schengeni egyezményhez - idézte Gerd Leers holland bevándorlási miniszter egy parlamenti beszédét a Novinite.com szófiai hírügynökség. Leers csütörtök este a holland parlamentben elsősorban azt kifogásolta, hogy egyik balkáni állam sem tett eleget a korrupció leküzdése érdekében.
Tőkés László felszólalt az EP-ben a ciánalapú bányakitermelés európai tilalma tárgyában
Emlékezetes, hogy a múlt év tavaszán, Áder János és Tőkés László képviselők indítványa alapján az Európai Parlament határozati állásfoglalásban szólította fel az Európai Bizottságot a ciánalapú bányászati technológiák teljes betiltására az Európai Unió területén. Az elsöprő szavazati többséggel elfogadott határozat foganatosítását azonban a Bizottság egyre halogatja ...
Aláírták: 2015-ben telepítik Romániába az amerikai rakétavédelmi rendszert
Amerikai rakétavédelmi rendszer Romániába telepítéséről írt alá egyezményt kedden Washingtonban Hillary Clinton amerikai és Teodor Baconschi román külügyminiszter - közölte az amerikai külügyminisztérium. A megállapodás értelmében a dél-romániai Caracal közelében lévő Deveselu légitámaszpontra mozgó indítóállású SM-3 elfogó rakétákat telepítenek...
Repülőgép-szerencsétlenség: odaveszett az egyik legjobb orosz hokicsapat
Felszállás közben lezuhant egy Jak-42-es típusú utasszállító repülőgép Oroszországban, a Moszkvától mintegy 250 kilométerre északra fekvő Jaroszlavl közelében. A RIA Novosztyi és az Interfax hírügynökség jelentése szerint 45-en tartózkodtak a gépen - 37 utas és 8 főnyi személyzet -, s csak két ember élte túl a katasztrófát.
Romaellenes lincshangulat: "Integrálni? Egy frászt, internálni!"
Nem csillapodnak az indulatok az észak-csehországi Rumburkban, ahol két héttel ezelőtt húsz ittas roma a vasárnap esti diszkóból hazafelé összeszólalkozott hat másik fiatallal. Röviddel ezután a nagyobbik csoport tagjai késeket, viperákat rántottak elő, és nekirontottak a szintén kapatos fiúknak, akik közül hárman súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek.
Wikileaks: Malina Hedviget megverték
Az Egyesült Államok pozsonyi nagykövetségének 2006 októberében Washingtonba küldött diplomáciai távirata szerint is megverték Malina Hedviget. Az üzenetet az amerikai diplomáciai jelentéseket kiszivárogtató Wikileaks hozta nyilvánosságra szerdán. Malina Hedviget 2006. augusztus 25-én verték meg Nyitrán, állítása szerint azért, mert magyarul beszélt az utcán.
Franciaország újabb romákat küldött haza
67 roma érkezett Romániába, miután a francia hatóságok felrakták őket egy marseille-i repülőjáratra. A kitelepített romák egyenként 300 eurót kaptak a francia államtól. Az Antena 3 hírtelevízió szerint jókedvűen szálltak fel a repülőre, és a megérkezésük is vidáman zajlott. Többségük azt nyilatkozta a megérkezés után, hogy néhány hetet szeretnének a családdal tölteni ...
A román cigány visszatér
Sarkozy hangzatos kampánya a keletről érkező cigányok ellen pusztán szavazatszerzési akciónak bizonyult. Teljes kudarcot vallott Nicolas Sarkozy kampánya, amely tavaly indult a Romániából érkező cigányok ellen – állítják emberi jogi szervezetek. Hiába deportáltak ugyanis a francia hatóságok több mint 9000 embert a francia elnök messze visszhangzó beszéde után, ma körülbelül ugyanannyi román cigány tengődik Franciaországban.


Reklám