Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Cikkek : Magyarország : Feed RSS

Románia felől jött volna az amerikai GMO-biznisz
Az amerikai biotechnológia-ipar Romániát hídfőként használva próbálta megvetni a lábát az Európai Unióban – derül ki a napokban nyilvánosságra került követségi táviratokból. Az Egyesült Államok bukaresti képviseletének dokumentumai szerint a génmódosított (GMO) növények termesztése és az ezzel kapcsolatos európai lobbi a kétoldalú kapcsolatok állandó témája volt.
Botrány Kertész Ákos író magyargyalázó kijelentései miatt
Nem csitult a botrány, amelyet a magyarországi közbeszédben Kertész Ákos Kossuth-díjas írónak az Amerikai Népszavában megjelent nyílt levele okozott, amelyben többek között leszögezi, hogy „a magyar genetikusan alattvaló”. L. Simon László, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának fideszes elnöke kedden elfogadhatatlannak nevezte a megfogalmazottakat.
Meghalt Képíró Sándor volt csendőr százados
Életének 98. évében szombat reggel meghalt Képíró Sándor volt csendőr százados, akit háborús bűntett elkövetésével vádoltak, de bizonyítottság hiányában felmentette első fokon a Fővárosi Bíróság. A hírről hozzátartozója és ügyvédje értesítette az MTI-t. Képíró Sándor július közepe óta volt kórházban, az ítélethirdetésre is a mentők vitték a bíróságra infúzióra kötve.
Szőcs Géza kapta a legtöbb napidíjat a Nefmiben
A Nemzetierőforrás-minisztérium állami vezetői közül Szőcs Géza kulturális államtitkár vette fel a legnagyobb összegű deviza napidíjat, kinevezése óta több mint 1,2 millió forintot. Napidíjai alapján közel annyit utazott, mint Martonyi János külügyminiszter. A napi 40 eurós összeg a külföldi utazások idejére jár, amellett, hogy az állam fizeti a szállást, az utazást és a biztosítást is.
Schmitt Pál: Erősebb és egységesebb a nemzet
Így biztosan nem mehet tovább. Meg kell óvni a természetet, az erőforrásainkat és a nemzet egységét – mondta Schmitt Pál köztársasági elnök a magyarság hosszabb távú jövőjéről a Magyar Hírlapnak adott ünnepi interjúban. Az államfő annak örülne, ha az ötéves ciklusa végén úgy emlékeznének rá az emberek, hogy barátságos, a feladatok előtt alázatos és jó szándékú elnök volt.
„Gigantikus” rendezvény lesz a Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója
Pénteken kezdődik és egy hétig tart a Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója, amelyre 17 országból 450 –16 és 20 év közötti – magyar származású fiatalt várnak – mondta keddi sajtótájékoztatóján Répás Zsuzsanna magyarországi nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár. A programok célja, hogy a világ különböző pontjairól érkező magyar származású fiatalok megismerjék egymást...
„A románok kérjenek bocsánatot és fizessenek kártérítést Miklós Árpád és társai meghurcolásáért”
Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke és Európai parlamenti képviselője csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a kolozsvári magyar helységnévtábla kihelyezése miatt Erdélyben meghurcolt Miklós Árpád és öt társa ügyéről. A Kuruc.infónak adott interjúban Szegedi Csanád elmondta, hogy az Európai Parlamentben küzdelmet indít Erdély kétnyelvűségéért.
Verespatak: Magyarország elutasítja a bányaberuházást
Még hónapokba telhet, amíg a kormány tárcaközi szakértői bizottsága elemzi a verespataki aranybányát tervező Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) által beterjesztett környezeti hatástanulmányt – jelentette ki Borbély László környezetvédelmi miniszter. Az RMDSZ-es politikus az MTI-nek elmondta: a múlt héten megkapták a magyar fél álláspontját.
"Egy szlovák-magyar kettős állampolgár közleménye"
2011. július 19-én Soltvadkerten magyar állampolgársági esküt tettem, és kézhez vettem honosítási okiratomat. Ezáltal közjogi értelemben is a magyar nemzet tagjává váltam. Tisztában vagyok vele, hogy cselekedetemmel felvidéki magyarként a Szlovák Köztársaság hatályos jogszabályai alapján törvényt sértettem. Szeretném a legszélesebb nyilvánosság előtt megindokolni döntésemet.
Székelyföld autonómiája létkérdés a magyarság számára
Székelyföld autonómiájának megteremtése a Kárpát-medencei magyarság számára létkérdés – jelentette ki a KDNP alelnöke szombaton Verőcén, az Erdélyország az én hazám című világtalálkozón az erdélyi autonómiáról rendezett kerekasztal-tanácskozáson tartott előadásában. Kalmár Ferenc kifejtette: történelmi pillanathoz érkeztünk...
Eddig százezren igényelték a magyar állampolgárságot
Beérkezett a százezredik magyar állampolgársági kérelem az egyszerűsített honosítás keretében – jelentette be Semjén Zsolt, amikor hétfőn a Parlamentben köszöntötte a százezredik kérelmezőt, a délvidéki Balog Virág Lászlót és családját. A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes újságírók előtt kiemelte: a kérelmek 65 százalékát már feldolgozták...
Raffaelt és Némethet életfogytiglanra ítélte a bíróság
A Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt életfogytig tartó fegyházra ítélte csütörtökön a Veszprém Megyei Bíróság. Sztojka Iván, a harmadrendű vádlott 20 év fegyházbüntetést kapott. Raffael és Németh legkorábban 30 év múlva szabadulhat. Mindhármójukat eltiltották 10 évre a közügyektől...
Tömegbaleset: a busz tért át a szembejövő sávba
Az utasok elmondása szerint valószínűleg elaludt az autóbusz vezetője, akit pihenés nélkül fordítottak vissza Romániából Spanyolországba - közölte az M70-es autóúton kedden kora reggel a Zala megyei Csörnyeföld közelében balesetet szenvedett román jármű egyetlen magyarul beszélő utasa a helyszínen az MTI-vel. A balesetben öten meghaltak, huszonhárman megsérültek.
Semjén: a magyarság számára elfogadhatatlan a tervezett új romániai régióbeosztás
Semjén Zsolt szerint az etnikai arányok tudatos megváltoztatását jelentené a tervezett új romániai régióbeosztás, a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában az elképzeléseket a magyarság számára elfogadhatatlannak nevezte. A székely és az erdélyi magyar megmaradás nagyon súlyos veszélyeztetését jelentené az új beosztás...
László Attila nyerte a Csillag Születik adását
Két hónap után a végéhez érkezett a Csillag Születik 3. adása. A döntőbe Krizbai Teca, Szabó Ádám, László Attila és az Appril Project mérkőzött meg. Kemény este volt ez a Csillag Születik döntős versenyzőinek, és úgy gondolom, hogy a nézőknek is, hiszen a négy versenyző annyira jó volt, hogy nehéz közülük választani. Attila szerénységével és ízes magyarságával mindig meghódította a nézők és a zsűri szívét.
Trianon, június 4. – A nemzeti összetartozás napja
Ma tartják a nemzeti összetartozás napját, a fővárosban parlamenti nyílt nap, Ópusztaszeren és Sárospatakon ünnepi műsor és megemlékezés várja az érdeklődőket. Ez alkalomból mintegy négyszázan kapják meg a magyar állampolgárságot igazoló dokumentumaikat országszerte, és több határon túli magyar szervezet képviselője is felszólal az ünnepségeken.
Németh Zsolt szerint a magyar-román kapcsolatrendszer történelmileg a legjobb állapotban van
Németh Zsolt külügyi államtitkár szerint történelmileg a legjobb állapotban van a magyar-román kapcsolatrendszer, és a két ország elkötelezett ennek megőrzése mellett. Arról is szólt, hogy Budapesten éppen ülésezik a magyar-román kisebbségi vegyes bizottság Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár vezetésével...
Budapest: bekérették a román nagykövetet
Bekérette a Külügyminisztériumba Ireny Comaroschit, Románia magyarországi nagykövetét kedden Németh Zsolt; a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára aggodalmát fejezte ki a napokban Kolozsvárott történtek miatt. Kedden a román külügyminisztériumba kérették a magyar nagykövetet, hogy tájékoztatást kérjenek tőle arról, miért ad otthont a brüsszeli Magyar Régiók Háza a székelyföldi irodának.
László Attila továbbjutott a Csillag születik fináléjába
Továbbjutott a Csillag születik tehetségkutató fináléjába szombaton este László Attila kézdivásárhelyi nyolcadikos diák, aki Charlie Könynyű álmot hozzon az éj című dalát is elénekelte. László Attila a Szirtes Tamás, Hernádi Judit, Fáy Miklós és Oroszlán Szonja alkotta zsűri egybehangzó véleménye szerint megint hozta „formáját”, és egyre felszabadultabban mozog a színpadon.
Elhunyt Mádl Ferenc
Nyolcvanéves korában elhunyt Mádl Ferenc volt köztársasági elnök vasárnap – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal. Orbán Viktor azt írta: „Megrendülten állunk a hír hallatán. Nyugodjék békében!” Semjén Zsolt KDNP-elnök azt nyilatkozta: Mádl Ferencet az egész nemzet tisztelte. Mádl Ferenc élete és munkája példa volt mindannyiunk számára – írja közleményében a Fidesz.


Reklám