Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Csomortányi Istvánt választották a Néppárt Bihar megyei szervezete élére

Az Erdélyi Magyar Néppárt 2013. március 23-án, Bihardiószegen tartotta megyei küldöttgyűlését, amelynek keretében tisztújításra is sor került: Zatykó Gyulától Csomortányi István vette át a Bihar megyei szervezet elnökségét. Toró T. Tibor elnök jelenlétében, ünnepélyes keretek között felavatták a politikai szervezet helyi irodáját is.

Az Erdélyi Magyar Néppárt huszonkét Bihar megyei szervezete képviselte magát a Bihardiószegen tartott megyei szintű küldöttgyűlésen.
Zatykó Gyula Partiumért felelős országos alelnök, leköszönő megyei elnök pozitívan értékelte a Bihar megyei szervezetek eddigi munkáját, és megköszönte a tagságnak az eddigi bizalmat. Mint mondta: régióelnökként továbbra is támogatni fogja az új elnökség munkáját az általános célkitűzések – az autonómia és a föderalizmus – mentén.
Csomortányi István partiumi szervezési igazgató kifejtette: a Néppárt tovább folytatja az építkezést a megyében. Céljaik közt szerepel a már meglévő szervezetek megerősítése, és további új szervezetek megalakítása. Jelenleg tizenhárom közigazgatási egységben összesen huszonnégy néppárti tanácsos dolgozik, akiknek nincs egyszerű dolguk. Legfontosabb feladatuk a mindent átszövő korrupció elleni küzdelem lesz ezután is – mutatott rá az új elnök, akit egyhangúan választottak a megyei szervezet élére.

Nagy József Barna, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) régióelnöke köszöntőjében arról szólt: az EMNT-nek és a Néppártnak azonosak a célkitűzései. Nem gazdasági érdek tartja össze a „csapatot”, hanem a nemzet szeretete és a hazáért való tenni akarás – fogalmazott.
Toró T. Tibor, a Néppárt elnöke méltatta a Bihar megyei szervezet eddigi teljesítményét, és a jövőbeli tervekről beszélt. Az Autonómia Évének nyilvánított 2013-as évben is számos kihívás előtt áll az erdélyi magyar politikum, amelyek közül Toró T. Tibor kiemelt fontosságúnak nevezte a tervezett régióátszervezést és az alkotmánymódosítást. Az Erdélyi Magyar Néppárt – bár nem parlamenti párt – szeretne tevőleges hozzájárulni a tervek megvalósításához, ezért javaslatokkal fog élni mindkét témában. Az alkotmánymódosítás lehetőséget nyújt a kulturális autonómia vagy a sajátos jogállású államigazgatási szervek jogi feltételeinek megteremtésére – hangzott el. A Néppárt elnöke ugyanakkor üdvözölte a Partiumi Magyar Autonómia Tanács Kezdeményező Bizottságának megalakulását, és eredményes munkát kívánt tagjainak.

A küldöttgyűlés, Csomortányi István új Bihar megyei elnök megszavazását követően, alelnökké választotta Szilágyi Ferencet. Az elnökség további tagjai: Rhédey Emília, Balogh János, Nagy Zoltán, Moldován Lajos, Nagy József Barna, Forvith Mária, valamint Almazsán Sándor.
A közgyűlés után a küldöttek megkoszorúzták Kossuth Lajos mellszobrát, majd a közeli Nagy utca (mai nevén Livezilor) 160. szám alá vonultak, ahol felavatták a Néppárt legújabb vidéki irodáját. Az avatószalagot Csomortányi István megyei elnök és Szilágyi Sándor helyi elnök vágta át, aki egy saját tulajdonú ingatlant ajánlott fel iroda gyanánt a Néppárt számára. A két nagyobb helyiségből, egy konyhából és egy mellékhelyiségből álló ingatlant önkéntes alapon újították fel a párt helyi szimpatizánsai. A tervek szerint különböző közösségi események helyszíne lesz, ugyanakkor fogadóórákat, sőt, kihelyezett konzuli napokat is szerveznének itt.

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám