Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Feltámad az Opel Calibra?

Új modellel bővülhet az Opel modellkínálata, ugyanis a szeptemberben bemutatkozó Astra alapjain újjászülethet a Calibra, amelynek gyártását 1997-ben fejezték be. A Calibra az új Astra-Insignia páros formajegyeit örökli, és széles motorkínálattal rendelkezik majd.

Újjászülethet az 1989 és 1997 között gyártott Opel Calibra, amelyet Chevrolet, Holden és Vauxhall néven is forgalmaztak. A kupé az első generációs Vectrára épült, motorválasztéka pedig egy többféle teljesítménnyel kapható négyhengeres 2,0 literes és egy 2,5 literes, V6-os erőforrásból állt.

Az Opel tervei szerint az új Calibra a jelenlegi generációs Astra GTC-t válthatja fel a modellpalettán, vonalvezetése pedig az elődöt idézi majd. Az autó formavilága az Insigniát és az ősszel bemutatkozó Astrát idézi majd, így az új modell külsejére valószínűleg nem lesz majd panasz.

Az új Calibra költségtakarékossági okokból a kompakt modell padlólemezét is adó GM Delta platformra épülhet, és az autó motorjai is az Astra motorkínálatából kerülnek majd ki, elsősorban természetesen az erősebb erőforrások megjelenése várható. A benzinmotorok közül az 1,4 literes, turbós, 130 lóerős erőforrás jelentheti az alapot, míg a szintén feltöltött 1,6 literes motor 170 és 200 lóerős változatban is kérhető lesz majd.

A legújabb trendeknek megfelelően dízelmotorokkal is elérhető lesz a Calibra, mégpedig az 1,7 literes 110 és 160 lóerős teljesítménnyel és a 2,0 literes duplaturbós erőforrás 190 lóerővel érkezhet. Ha zöld utat kap a Calibra, akkor valószínűleg az Opel házi tuningműhelye, az OPC is kezelésbe veszi a kupét, amelynek csúcsmodelljében valószínűleg egy 2,0 literes, 250 lóerős turbómotor dolgozik majd.

Az új Opel Calibra még nem kapott zöld utat a rüsselsheimi igazgatótanácstól, de a németek minden bizonnyal rábólintanak a tervekre, így pedig komoly konkurenciát kaphat a Volkswagen Scirocco is. Az új Calibra tanulmányként már az őszi Frankfurti Autószalonon bemutatkozhat, ám a szériaérett változat leghamarabb 2010-ben érkezhet.

www.a5.hu
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 100% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 0% [0 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]
Cikkek e kategóriában
Reklám