Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Gyerekprogramok a nagyváradi Szent László Napokon

A Szent László Napok keretében sorra kerülő, gyermekeknek szóló programok egyik szervezője a Székelyföldi Legendárium csapata lesz, akik lehetőséget teremtenek arra, hogy a lurkók megismerkedjenek játékos formában a Szent László legendák helyszíneivel Nagyváradtól a Tordai-hasadékon át egészen Székelyföldig.

A lovagkirályunkhoz kötődő legendákon túlmenően a szervezők bemutatják azt az óriás társasjátékot, mely egy mesebeli térképen összesen 156 székelyföldi monda, illetve legenda helyszínére kalandozza el a kicsiket. A "Tatárittyom"-on a tatárjárás korába utazhatunk vissza: Aranyosszékről el kell jutni a Hargitára, ahol miután meggyújtják a Lármafát, minden székely vár jelzést kap a közelgő tatár veszedelemről. Ötvenhat lépésben kell végighaladni azokon a helyszíneken, melyekhez ebből a korból mondák és legendák fűződnek.

A "Székely kincsek őrzői" játékban azok a helyszínek szerepelnek, amelyekben a történetek alapja a kincslelés. Tündérek, óriások, lidércek és sárkányok vigyáznak a kincsekre. A játékosnak 56 lépésben, egy tarisznyában ki kell hozniuk a háromszéki Csigavárban talált aranypénzeket a marosszéki Kincses dombokig. Az aranyat, ezüstöt, drágaköveket a barlangok mélyéről, kutakból és várak pincéiből kell megszerezni.

Mindkét játék a szórakozás mellett interaktív módon tanít: a használati útmutatóból minden lépésnél fel lehet olvasni a gyerekeknek egy-egy érdekességet a helyszínekhez tartozó mondákból és legendákból. Az óriás játékon maguk a játékosok lépkedhetnek végig az útvonalakon, elhaladnak neves helyszínek mellett, így közelebbről megismerik Székelyföldet. A játék tartozékai: óriás kincsesláda, tarisznya, aranytallérok. A nagyméretű dobókockával még szórakoztatóbbá, izgalmasabbá válik a játék.
Szeretettel várjuk tehát a gyerekeket is 2013. június 28–30. között esedékes Szent László Napokra!
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám