Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Gyermekfesztivál hagyományteremtő szándékkal

A fesztivál első napján, pénteken 13 órától, vagyis  gyermeknapon Halász Judit és zenekara koncertezik a Nagyváradi Állami Filharmóniában. Pető Csilla egyetemi tanár elmondta: „Személyes megkeresésemre érkezik Váradra Halász Judit és zenekara. A ’90-es évek elején egyszer már járt Nagyváradon a művésznő, ám első alkalommal tart itt önálló koncertet a saját zenekarával.

Felbolydult az egész város. Egy hét alatt elfogytak a jegyek. Éppen ezért ősszel szeretnénk visszahívni, hogy egy turné során ismét koncertezzen Váradon és több más partiumi városban.” Pető Csilla hangsúlyozta: hagyományteremtő szándékkal szervezik e nagylélegzetű gyermekfesztivált, amelynek semmilyen politikai színezete sincs, civil rendezvényről van szó.
Pető Dalma programfelelős és  Perecz Simó Annamária, a Diákokért Egyesület elnöke ismertette a további tudnivalókat. Június 2-án, szombaton reggel 9 órától 17, 18 óráig várják a gyerkőcöket és hozzátartozóikat a Lotus Center bevásárlóközpont parkolójában, ahol a részvétel minden eseményen ingyenes.

Perecz Simó Annamária közölte: nemcsak a váradiakat várják, hiszen a megye több településéről is jelezték részvételi szándékukat. A szervezők célja az, hogy minél emlékezetesebb hétvége legyen ez a családoknak. A Halász Juditkoncertjegyek mellé tombolát is adtak. Szombaton óránként lesz tombolasorsolás. Lehet nyerni édességet, elektronikai cikkeket, sport- és tanszereket, a főnyeremény pedig egy bicikli lesz. Sportvetélkedőkön, kézműves foglalkozá sokon lehet részt venni. Gyermekfellépők jelentkezését is várják, érdeklődni a 0742/996-792-es telefonszámon lehet. A nap egyik sztárvendége, a Bojtorján együttes 13 órától muzsikál. A zenekar egyébiránt harmadik alkalommal jön Váradra. Legutóbb két évvel ezelőtt voltak itt karácsonytájt, szintén a Diákokért
Egyesület meghívására. 16 órától a másik jeles meghívott, a 100 Folk Celsius zenekar fog koncertezni.

www.reggeliujsag.ro
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám