Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
I. Szent László Napok Nagyváradon

A várost alapító Szent László király kultuszának ápolása komoly lehetőségeket rejt Nagyvárad idegenforgalma vonatkozásában. Ezt felismerve, továbbá hagyományaink, kulturális értékeink bemutatása céljából szervezi meg 2013-ban első ízben a Szent László Napokat a Szent László Egyesület.

Zatykó Gyula főszervező, és Jobbágy Emese, a Szent László Egyesület elnöke szerdai sajtótájékoztatójukon elmondták: a 2013. június 28–30. között sorra kerülő rendezvénysorozat egyfajta kulturális seregszemle lesz, mely a város ezeréves múltját mutatja be, ezen túlmenően pedig a város jelenlegi életét formáló szereplőknek ad bemutatkozási lehetőséget.  Szent László királyunk alakja kevésbé ismert Nagyvárad lakói számára, különösen a románság számára. Ezért tudatosítani kell a nagyváradiakban, hogy nemzetiségtől függetlenül büszkék lehetnek arra, hogy egy ilyen gazdag múltú város lakói – vélekednek a szervezők, akik a város kedvező földrajzi elhelyezkedése miatt azt remélik, hogy más kistérségek lakóit is sikerül megszólítani a rendezvénnyel. Céljuk továbbá a váradi magyar közösség és a városból elszármazottak közösségépítő hatású találkozójának megteremtése. 

A tervezett programok között koncertek, könyvbemutatók, filmvetítések, kiállítások, közönségtalálkozók, előadások egyaránt szerepelnek, ugyanakkor egy partiumi néptánctalálkozóra is sor fog kerülni. Az ifjúsági és gyermekprogramok között vetélkedőket, szabadidős és sportrendezvényeket, bábelőadásokat találunk, továbbá lesz még kézműves vásár, és gasztronómiai bemutató. A rendezvény ideje alatt működő borfaluban a Kárpát-medence legkiválóbb borai közül válogathatnak majd a résztvevők. 

A szervezők a sajtótájékoztatón felhívták a figyelmet: várják a szervezésben szerepet vállaló civil szervezetek, illetve szponzorok és önkéntesek jelentkezését.

www.itthon.ma
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám