Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Két arany fél óra alatt

Vajda Attila hatodik helye után összekapta magát a magyar kajakoscsapat, előbb a Dombi-Rudolf, Kökény Roland 1000-es egység nyert aranyat, majd a női négyes (Szabó, Kozák, Kovács, Fazekas-Zur) lett olimpiai bajnok! Álom!

Pedig nem úgy kezdődött a nap, ahogy elképzeltük. Vajda Attila olimpiai és világbajnokként egyik fő esélyese volt a kenu egyesek 1000 méteres versenyének, aztán ahogy betérdelt, és elrajtolt, azt kellett látnunk, hogy szépen lassan az egész mezőny elhalad mellette, és a szokásos nagy szegedi hajrá csak a hatodik helyre elegendő. Vajda a parton aztán a közmédiának nyilatkozva elmondta, teljesen kihajtotta magát, a mezőny erősödött ennyit. Pontszerző kenusunkat, aki évek óta Magyarország legjobb kenusa, azért minden elismerés megilleti az emberfeletti küzdésért. Köszönjük, Vajda Attila! (200-on, gyengébbik számán pedig akár még javíthat is.)

Úgy tűnik, golyót eresztett a Dombi Rudolf, Kökény Roland egység hátsójába Vajda eredménye, pontosan úgy lőttek ki az ezres kajakostávon, mint a zágrábi Eb-n néhány hete, a németek támadásait visszaverve a célvonalban 53 ezreddel előzték a portugál duót, és olimpiai bajnokok lettek! Nem számoltunk arannyal ebben a számban (a tavalyi, szegedi vébén még csak hatodikak voltak), de legalább Vajda vereségét megbosszulták. Ekkor meglett Magyarország ötödik aranya!

És bő 20 perccel később a hatodik: a sokat kritizált összetételű női négyes – Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina – parádés rajttal, igen magabiztosan utasította maga mögé a többi hét hajót 500-on.

Csütörtökön három számban leszünk érdekeltek, erről későbbi összeállításunkban számolunk be. Aranydélelőtt volt...

www.mno.hu
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám