Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Koccanásokkal csupán a biztosítóhoz

A kisebb koccanásokkal járó közlekedési balesetek miatt ezután nem mindenkinek kell a özlekedésrendészethez fordulnia. Azok, akik rendelkeznek CASCO-val, és az ütközések során nem történik személyi sérülés, csupán anyagi kár keletkezik, január 1-jétől elegendő, ha egyenesen a biztosítótársasághozfordulnak. Érvényes azokra, akik saját maguk törik össze autójukat, de több érintettel járó ügyekben is, ha a balesetet okozó fél elismeri hibáját.

Az autószervizekben elfogadják a CASCO biztosítással rendelkezőktől azokat a javítási engedélyeket, amelyeket a biztosítótársaságok bocsátanak ki a sérült jármű láttamozása után. Ez az irat helyettesíti a korábban kizárólag a rendőrség által kiállított bizonylatot.

A társaság által kiadott javíttatási engedélyt két példányban készítik el, az eredeti példány marad a kárvallottnál. Az irat nem tartalmazza a javítási költségeket és azt sem, a biztosító milyen arányban vállalja a munka árának fedezését, és hogy a tulajdonosnak mekkora anyagi résszel kell hozzájárulnia ehhez. 2008 első felében mintegy 1,3 millió gépkocsira kötöttek CASCO-t.

B. B.
Reggeli Újság
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám