Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Legkésőbb szeptemberben legurul a futószalagról az első, Romániában készült Ford Transit Connect

Az Európai Befektetési Bank (EBRD) jóváhagyta a Fordnak szánt 600 millió eurós hitelt - jelentették be a gyár képviselői. Ebből a pénzből 400 millió eurót a romániai üzem fejlesztésére szánják, így három-négy hónapon belül megkezdődhet a Ford Transit Connect gyártása Craiovában. A kölcsönért a román állam vállalt kezességet.

Ovidiu Cioroianu, a gyár szakszervezetének vezetője elmondta: a munkások betanítása már elkezdődött és a gyártószalagok összeszerelése is folyamatban van.

Az amerikai autógyár 2007-ben 57 millió eurót fizetett az állami tulajdonú Automobile Craiova SA 72,4 százalékáért, emellett vállalta, hogy további 675 millió euróból modernizálja az üzem gyártósorait, növeli a termelést és az alkalmazottak számát négyezerről kilencezerre bővíti.

A gazdasági válság ellenére úgy tűnik, a Ford kitart eredeti tervei mellett: januárban a vállalat 200 millió euróval növelte törzstőkéjét és ígérete szerint 2011-től évente 300 ezer jármű gördül le a futószalagokról.

Becslések szerint a Ford beruházásai közvetve és közvetlenül összesen 40 ezer munkahelyet teremtenek Románia délkeleti részén, amely egyike az unió legszegényebb térségeinek.

A hírek szerint jövőre már Romániából érkezhet a Fusion utódja, a B-Max is, és mivel az új EcoBoost motortípust is Craiovában gyártják majd, elképzelhető, hogy az új Focus szintén Made in Romania lehet.

(Napi Online)
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám