Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Levélben szavazhatnak a külhoni magyar állampolgárok

François Hollande francia elnök pénteken a Fehér Házban erősítette meg az őt fogadó Barack Obama elnöknek, hogy tartja magát választási ígéretéhez, és hogy a francia harcoló erők kivonásának határideje „nem lehet alku tárgya”. „Nem fogjuk siettetni a kivonulást. A célunk, a stratégiánk és a menetrendünk változatlan marad” – fogalmazott Rasmussen. A főtitkár szerint az Hollande-terv „nagyon is összhangban áll” a NATO elképzelései­vel, miszerint a harci feladatokat fokozatosan az afgán biztonsági erőknek adják át, 2014. december 31-ig.

Rasmussen kijelentette, hogy az afgán erők támogatása kevesebbe kerül, mint a NATO-erők ott történő állomásoztatása. A szövetség főtitkára hangsúlyozta: a nemzetközi közösségnek általános felelőssége és érdeke, hogy az afgán erők 2014 után képesek legyenek teljes mértékben biztosítani az ország biztonságát, és elejét venni annak, hogy ott a terroristák ismét hátországot tudjanak kialakítani maguknak.

A NATO azt tervezi, hogy harcoló erőit a 2014-es afgán elnökválasztásig a dél-ázsiai országban állomásoztatja, de 2015-ig kivonja őket.

Időközben zálogba adott országként jellemezte Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a chicagói Szent István-templomban, helyi magyarok előtt. A kormányfő szerint 2010-ben Magyarország rosszabb gazdasági helyzetben volt, mint ma Görögország. Hazánkra sajnos még ma is igaz – folytatta –, hogy egy zálogba adott ország, ugyanis „a megelőző években zaciba vágták az országot: óriási hiteleket vettek fel, cserébe pedig elzálogosították Magyarországot”. „Ez a hitel, ami könnyű és olcsó pénznek tűnt még ezelőtt öt-tíz évvel, (…) agyonnyom bennünket. Egy óriási adóssághegy alatt vagyunk” – mondta a kormányfő, megismételve egyúttal azt a célkitűzést, hogy belátható időn belül legalább öt és fél millió magyar embernek kell dolgoznia és adót fizetnie. Orbán Viktor bejelentette: hamarosan megszületik a törvény, amely lehetővé teszi, hogy levélben is szavazhassanak a kettős állampolgárok a magyar parlamenti választásokon.

www.magyarhirlap.hu
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám