Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Megjelentek a külhoni magyarságnak szóló pályázatok

A Bethlen Gábor Alapkezelő honlapján megjelentek a külhoni magyarságnak szóló pályázati felhívások – tájékoztatta a magyar nemzetpolitikai államtitkárság szombaton az MTI-t.

A magyar kultúráért és oktatásért pályázatok keretében a magyar közösség céljait szolgáló kulturális és oktatási programokat támogatnak. Ezek közé tartozik a magyar történelmi és kulturális örökség ápolása, kulturális, ifjúsági és hagyományőrző programok, különös tekintettel a szórványprogramokra; kulturális, hitéleti és szociális tevékenységek; valamint magyar nyelvű közoktatási programok, kiemelten az általános iskolák alsó tagozatainak programjaira.

Segítség kérhető magyar nyelvű szakképzési, felnőttképzési, felsőoktatási programok, tudományos kutatások, konferenciák; tanulmányi versenyek és szaktáborok megvalósítására; iskolabusz-üzemeltetésre; amatőr és hivatásos színházi produkciókhoz. Támogatás igényelhető továbbá a magyar közösség céljait szolgáló írott és elektronikus médiára, könyvkiadásra, a magyar közösség céljait szolgáló fejlesztésekre és ingatlanberuházásokra.

A Szülőföldön magyarul program keretében nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás igényelhető. A 2013 a külhoni magyar kisiskolások éve program részeként közösségépítési továbbképzésre, a Ringató program módszertani továbbképzésre és pedagógiai módszertani együttműködésre várja a jelentkezéseket.
A pályázati kiírások, a benyújtás részletes szabályai, valamint a felhívásokkal kapcsolatos egyéb információk szombattól elérhetők a www.bgazrt.hu megújult honlapján – írták a közleményben.

MTI
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám