Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Meglepő tanulmányautót mutatott be a Dacia

A Dacia első tanulmányautójának képeit tették közzé hétfőn, a 4x4-es, Duster névre keresztelt jármű már semmiben nem hasonlít a jelenleg az utakon közlekedő Daciákra. A gépkocsigyár a genfi autószalonon mutatja majd be a 4,25 méter hosszú és mindössze 1,49 méter magas tanulmányautóját, melynek vonalai a következő Dacia modellek dizájnját is meghatározzák. A futurisztikus kinézetű terepjáró négyüléses, ám belseje pár másodperc alatt teljesen átrendezhető az ülések eltologatásával.A tanulmányautó 1,5 literes gázolajjal meghajtott motorja 105 lőerőre és 250 N/m nyomatékra képes. A futurisztikus kinézetű könnyű terepjáró fogyasztása a gyár becslése szerint nem haladja majd meg az 5,3 litert 100 kilométeren. Az autó 9,6 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h sebességet. Hatsebességes, manuális váltót építettek bele.

Constantin Stroe Dacia-alelnök szerint a típusautó meghatározza következő modelljeik vonalait. Hangsúlyozta: a Duster nem ugyanaz a 2010-ben gyártásra kerülő SUV-val.

A Duster ötvözi egy kupé és egy családi autó vonásait is, a vezető oldalon ugyanis egy ajtó található, míg az utas oldalán a hátsó üléssor könnyebb megközelítése érdekében egy hátrafelé nyitható ajtót is beépítettek a tervezők. A típusautóból már semmi nem hasonlít a jelenleg az utakon közlekedő Daciákra, mindössze az emblémája maradt ugyanaz.

Belül négy ülés kapott helyett, mögöttük 470 literes csomagtartóval. A jobboldali ülés oldalirányban elcsúsztatható, így a vezető ülése mögé kerül, ezzel két köbméteresre bővítve a rendelkezésre álló helyet. A sofőr ülése más szempontból különleges: egybeépítették a középkonzollal, így a vezető szinte különválasztva ül az utasoktól.

www.kronika.ro

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 100% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 0% [0 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]
Cikkek e kategóriában
Reklám