Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Női pilótával debütálhat az amerikai csapat az F1-ben

Jelen állás szerint jövő hét kedden mutatkozik be az amerikai Forma-1-es istálló, amely a tervek szerint 2010-től csatlakozna a sorozathoz. A legfrissebb hírek szerint a csapat amerikai pilótákat alkalmazna, és nem kizárt, hogy a csinos hölgy, Danica Patrick vezetheti majd az egyik autót.

Danica Patrick tavaly Motegiben első nőként futamot tudott nyerni az IndyCar-ban, és ezt követően hónapokig azt lehetett hallani, hogy hamarosan már a Forma-1-ben fog feltűnni. Ebből aztán végül nem lett semmi, de a USF1 érkezése új fordulatot hozott.
 
Az amerikai istálló központja az USA-ban lesz, és a csapat vezetősége a technológia mellett szívesen alkalmazna hazai pilótákat is. Ez teljesen érthető, hiszen így sokkal könnyebben tudnának rajongókat toborozni maguknak.

Ken Anderson, aki a csapat egyik elöljárója, az AP hírügynökségnek beszélt a Danica Patrickkal kapcsolatos terveikről: "Danica nagyszerű, és garantált, hogy felkeltené a média érdeklődését is. Azt persze egyelőre nem tudom, hogy szívesen csatlakozna-e hozzánk. Az viszont biztos, hogy fogunk neki tesztlehetőséget adni, és utána meglátjuk, hogyan tovább."

Némi akadályt jelenthet, hogy a 26 éves versenyzőnőnek hosszú távú szerződése van Michael Andretti IndyCaros csapatával. Ráadásul Patrick már csak a médiaérdeklődés miatt is fontos az IRL-nek.

Maga az érintett azonban nem zárkózik el az elől, hogy az F1-ben is kipróbálja magát: "Tony George IndyCar-főnök biztosan szomorú lenne, ha otthagynám a sorozatot, de majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok."

A másik jelölt - elsősorban a nemzetisége miatt - Scott Speed, aki idén teljes szezont fog futni a NASCAR-ban. A szezon első versenyét éppen a hétvégén rendezték, Daytonában Speedet a 35. helyen intették le. Az amerikai pilóta 2006-ban és 2007-ben összesen 28 futamon a Forma-1-ben is rajthoz állt, így a tapasztalat mindenképpen mellette szól, az viszont már más kérdés, hogy ezeken nem igazán sikerült maradandót alkotnia.

A hírek szerint a USF1 64 millió amerikai dolláros költségvetéssel dolgozna, és mintegy 100 alkalmazottja lenne.
 
www.f1hirek.hu
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám