Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Nehezebb lesz Váradra behajtani

Jövő szombattól augusztus végéig nem közlekedik a villamos Nagyvárad egyik forgalmas szakaszán. A Kolozsvár felől a városközpontba vezető útkereszteződés helyére körforgalmat létesítenek, ezzel egy időben az utat korszerűsítik, illetve kicserélik az elavult villamossíneket.

Csuzi István, a Helyi Közlekedési Vállalat igazgatója elmondta: a váradi villamossíneket utoljára a hetvenes években cserélték azon a szakaszon, és legutóbb 1994-ben modernizálták őket. A rossz minőségű sínek elsősorban a vadonatúj Siemens-villamosokban tesznek kárt: az utóbbi időben egyre többször fordult elő, hogy az ósdi váltókon kisiklottak a járművek.

A korszerűsítés után a Nagyvásártér (1. Decembrie) mellett már automata váltókon siklik majd a villamos, addig azonban a tér és a volt Olaszi temető között villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Kolozsvár felől érkezők szintén jövő szombattól, július 24-étől kezdve három héten át nem haladhatnak egyenesen a Kolozsvári útról (Calea Clujului) a belváros felé, hanem a Sztaroveszky (Magheru) utca hídról a Ritoók Zsigmond (George Enescu) utcán kerülhetik el az útlezárást. A forgalom a tervek szerint szeptember közepén áll teljesen helyre, de addig még a Kossuth (Independenţei) utcát is lezárják egy időre.

www.kronika.ro
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám