Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Pazarolni azt jelenti, tönkreteszed az ország jövőjét

A jövő évi költségvetést a pénzügyi rendszer és a kiadások stabilitására alapozták, nagy szerepe lesz a „közpénzek meggondolt kezelésének”, mert a pazarlás csak tönkretenné az ország jövőjét, nyilatkozta Mihai Tănăsescu, az IMF romániai képviselője.

„Azt gondolom, a mostani idők, nem adnak lehetőséget a pazarlásra és azt hiszem ez tudatosult a politikai osztályban is. Ma pazarolni nem jelent egyebet, mint tönkretenni az ország jövőjét, Éppen ezért Románia egyik legfontosabb feladata meggondoltan kezelni a közpénzeket”, fejtette ki Tănăsescu a Pro TV Húsz év után című műsorában.

Hangsúlyozta, szükség van a költségvetési kiadások szigorú ellenőrzésére, úgy, hogy a közérdeknek megfelelően történjék az.

„A közeljövőben láthatjuk majd ezeknek a kiadásoknak a mélyebb ellenőrzését”, folytatta Tănăsescu.

Az IMF romániai képviselője kijelentette, a 2012-es költségvetés jelzés a vállalkozói szférának is, és megjegyezte, jelen pillanatban az stabilitást képvisel az adórendszerben és az eljövendő kiadások szempontjából egyaránt.

„Ilyen zavaros, a pénzügyi piacok számára instabil időben nehéz módosítani az adórendszert, így jelen pillanatban a stabilitás jobb, mint a változás”, mondotta Tănăsescu.

Traian Băsescu államelnök pénteken, a miniszterelnökkel, miniszterekkel és Mugur Isărescuval, a BNR kormányzójával folytatott megbeszélés után azt nyilatkozta, megállapodtak, óvatosan tervezik a költségvetést 1,5-2 százalékos gazdasági növekedéssel és kb. 1,9 százalékos deficittel számolva.

A jövő évi költségvetési hiánycél 3 százalék volt az európai ESA95 (ebbe beletartoznak az állami vállalatok veszteségei is) szerint, ebben a rendszerben az 1,9 százalékos arány a GDP 2,3-2,4 százalékának felel meg.

(Mediafax)
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám