Másfél másodpercenként vesznek Galaxy S II-t
Írta: admina - Dátum: 07/04/2011 20:02
Túlszárnyalta az első generációs Galaxy S okostelefon értékesítési sebességét a Samsung. Az S II-ből 55 nap alatt fogyott hárommillió úgy, hogy az Egyesült Államokban még nem is lehet kapni.

Idén áprilisban mutatta be az egyik legsikeresebbnek számító androidos telefon, a Galaxy S utódját a Samsung. A kétmagos processzorral brutálisan felgyorsított készülék 4,3 hüvelyes átmérőjű kijelzője ráadásul az AMOLED technológiának köszönhetően a képminőség, kontraszt és színtelítettség terén is hatalmasat lépett előre. A szakmai vélemények egyöntetűen pozitívak voltak az S II megítélésében, de úgy tűnik, a nagyközönségnek is "bejött" a csúcsmodell.

A koreai gyártó közleménye szerint az első generációs Galaxy S 85 nap alatt érte el a hárommilliós eladott darabszámot, az S II számára ehhez már 55 nap is elegendő volt. Ez némi átlagolással azt is jelenti, hogy minden másfeledik másodpercben gazdára talál valahol egy Samsung csúcsmobil.

A közlemény legérdekesebb pontja, hogy egyelőre az egyik legnagyobb felvevőpiacon még be se indult az értékesítés, hiszen az Egyesült Államokban jelenleg nem kapható a Galaxy S II. A hírek szerint az AT&T hálózatában jelenik majd meg elsőként a készülék "valamikor a nyár folyamán": ettől az elemzők akár tízmillió darabos összesített eredményt is jósolnak az év végéig.

Időközben arról is megindultak a híresztelések, hogy az S II egy extra kiadásban is megjelenik majd, amelyben az egyébként is pattogós processzort 1,4 gigahertzesre cserélik, de emellett folyamatosan árusítják majd az eredeti 1,2 gigahertzes változatot is.

bitport.hu