Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Ráfizetéssel árulja autóit a Tesla

Minden egyes eladott autóján közel ötvenezer dollárt bukik a Tesla, hozta nyilvánosságra a cégvezető egy interjúban. A Roadster hiába sikeres, csak a Model S bemutatásával lehet nyereséges a márka.

Maga a Tesla vezetője, Elon Musk igyekezett véget vetni a cégével kapcsolatos spekulációknak azzal, hogy elárulta, mennyibe is kerül számára a Roadster gyártása. Ezzel arra a feltételezésre válaszolt, amelyik szerint a Roadster és Model S típusoknak a jelenleginél drágábbnak kell lennie ahhoz, hogy a cég nyereséges lehessen.

Ezt Musk sem tagadja, hiszen elárulta, hogy hozzávetőlegesen 140 ezer dollárba kerül számára minden egyes Roadster, míg az eddigi megrendelőknek 90-98 ezer dolláros áron szállítják le az autókat. Éppen ezért a korábban szériafelszerelésként ígért otthoni éjszakai töltő feláras extra lett, azért további 3000 dollárt kell fizetni a vevőknek.

Musk szerint a Tesla menedzsmentjében és működésében is komoly változásokat kell hozni ahhoz, hogy nyereségessé váljon a cég, de ezt igazán csak egy azonos műszaki alapokra épülő második modellel, a Model S nevű lépcsőshátúval érhetik el. Annak bemutatása azonban még hátravan, hiszen legkorábban 2011-ben érkezhet meg.

Amíg meg nem jelenik, addig két dologgal igyekeznek átvészelni az időszakot. Az egyik lépés az, hogy a naponta készülő Roadster típusok számát 15-ről 30-ra növelik, hogy hamarabb kielégítsék az elektromos sportkocsi iránti igényeket, és a gyártás is gazdaságosabbá váljon. A másik még reménytelibb, hiszen a Daimler érdeklődik a Tesla műszaki fejlesztései iránt.

Ha megvalósul a két cég együttműködése, akkor 20 ezer dollár körüli áron lehet majd elektromotoros Smartot vásárolni az Egyesült Államokban. Elon Musk addig is nehéz időket él át, hiszen a PayPal alapítója, akinek vagyonát 350 millió dollárra becsülik, kénytelen lesz saját zsebből finanszírozni a kiadásokat. Mégsem vesztette el optimizmusát, hiszen mint mondja, a Tesla Roadster jelenleg a világ legmenőbb autója.

www.a5.hu
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám