Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Romániát sérti a Top Gear

Ion Jinga, Románia angliai nagykövete felszólította a nagy népszerűségnek örvendő Top Gear autósmagazin készítőit, hogy tegyék jóvá Jeremy Clarkson országunkat sértő megjegyzéseit, melyeket a BBC-n sugárzott műsor 14. évadjának első részében tett november 15-én.

Mint ismeretes a műsor házigazdái (Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May) szeptember végén Romániában – a Fekete-tenger partján, a Duna-deltában, a Dobrudzsai fennsíkon, a Fogarasi-havasokban illetve a román parlament épületében – forgattak.

A britek azt hitték, hogy Romániába érkezve a helybeli „cigányok” megdobálják luxusautóikat, és az úton csak szekerek közlekednek. Végül elégedden távoztak, ám a 15-i adásban kiderült, az országot bántó előzetes elképzeléseik nem maradtak a vágóasztalon.

„Borat szülőhazájába érkeztünk” – mondja Clarkson, aki „helyi népviseletben”,cigánykalappal a fején ül Aston Martinjának kormánya mögött.

Ion Jinga „meglepőnek és kiábrándítónak” tartja Clarksonék megjegyzéseit, akik minden lehetőséget megragadnak arra, hogy az ország elmaradottságát érzékeltessék. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy mielőbb jóváteszik hibáikat, és kijavítják az ország nemzetközi megítélésén esett csorbát.

A Top Geart hetente hét millió brit tévénéző követi élőben, míg világszinten 300 millióan bámulják.

www.umsz.manna.ro
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 0% [0 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 100% [1 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]
Cikkek e kategóriában
Reklám