Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Tőkés László lehet az EP alelnöke

A mandiner.hu portál információi szerint a Magyar Néppárti Delegáció Tőkés László erdélyi EP-képviselőt, a Magyar Néppárti Delegáció tiszteletbeli elnökét jelölte az Európai Parlament alelnöki tisztségébe. Az Európai Parlament Néppárti Frakciója elfogadta és támogatta a jelölést, a parlament jövő héten szavaz róla.

Az Európai Parlament korábbi alelnöke, Schmitt Pál fideszes képviselő a magyarországi országgyűlési választások után lemondott EP-képviselői mandátumáról, jelenleg ő a Magyar Országgyűlés elnöke.

„Megtiszteltetés számomra, hogy a Magyar Néppárti Delegáció javaslatára és a Román Néppárti Delegáció támogatásával egy ilyen fontos tisztségre jelöltek. Azon fogok munkálkodni, hogy az európai értékek alapján kiszélesítsük és erősítsük a magyar-román együttműködést” – mondotta erdélyi képviselőnk. Hozzátette: „Bízom benne, hogy jövő héten a Parlament többségének a támogatását is elnyerem. Amennyiben megválasztanak, továbbra is azon leszek, hogy a temesvári forradalom értékeit, szellemiségét képviseljem a jövőben is” – nyilatkozta Tőkés László a frakciószavazás után.

Cristian Preda román néppárti képviselő blogjában arról ír, hogy Tőkés Lászlót, az antikommunista harc szimbólumát a román delegáció is testületileg támogatta, és EP-alelnökként „a román-magyar megbékélés szimbólumává válhat egy nyitott és toleráns Európában”.

mandiner.hu, sajtóközlemény

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám