Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Temesvári szurkolók: Orsovára a határt!

Ismét több ezer szurkoló tüntetett Temesváron a város élvonalbeli futballcsapatának kizárása ellen. A hétfő esti tiltakozó felvonulás a Dan Păltinişanu-stadiontól indult, ahol a drukkerek többek között „Temesvár”, „FRF=Maffia” „A FRF mondjon le!” és „Igazságot a futballnak!” feliratú, román és angol nyelvű transzparenseket feszítettek ki.

A mintegy ezerfős tömeg ezután elindult a város központja, az Opera tér felé, ahol már mintegy 6 ezren hallgatták meg a felszólalókat. A szónokok igazságtalannak nevezték a bajnoki ezüstérmes kizárását, és a döntést meghozók azonnali lemondását követelték. A szurkolók itt újabb molinókat feszítettek ki. Az egyiken az 1989-es forradalom Temesvári kiáltványának egyik pontját is felidézték, miszerint a volt kommunista aktivistáknak és a Szekuritáté tisztjeinek nincs keresnivalójuk a közéletben. A tüntetésen több helyi sportvezető és politikus is felszólalt, miközben a tömeg Mircea Sandut, a román futballszövetség (FRF) elnökét szidalmazta. Miután egy népdalénekes előadta a Bánság az én hazám című nótát, a tömeg kórusban üvölteni kezdte: „Ole, ola, graniţa la Orşova!” rigmust, azaz „Olé, olá, Orsovára a határt!”. Orsova a Bánság délkeleti csücskében, a Cserna folyó torkolatától délre, a Duna bal partján fekszik, az első világháborúig az Osztrák–Magyar Monarchia határvárosa volt.

Az FC Temesvár az állammal és más klubcsapattal szembeni adósságai miatt nem kapta meg a Liga 1-es szerepléshez szükséges licencet, így a bajnoki ezüstérmes csapatot kizárták az élvonalból, és a Bajnokok Ligája selejtezőiben sem indulhatott el. A FRF azonban egy szabálymódosítással engedélyt adott, hogy a klub – a hasonló helyzetbe került Besztercei Gloriával és a Nagyváradi Bihar FC-vel együtt – fellebbezhessen a nemzetközi Sportdöntőbíróságon, annak ellenére hogy közben „feltöltötte” a megüresedett helyeket. A lausanne-i ítészek közölték, még a július 22-én esedékes bajnoki rajt előtt döntenek az ügyben.

www.kronika.ro
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám