Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
V8-ast cserél a Ford Mustang

A jelenlegi 315 lóerős Mustang GT-nél lényegesen erősebb lesz a két év múlva bemutatkozó csúcsmodell. Az új, ötliteres V8-assal szerelt kupé teljesítménye a 400 lóerőt is elérheti, a Shelby kivitel pedig ennél is jóval erősebbnek ígérkezik.

Habár a Ford már a 2010-es modellévű Mustangot is bemutatta, a rajongók egy része így sincs maradéktalanul megelégedve kedvenc modelljének sorsával. Az amerikaiak ugyanis csak minimális módosításokat végeztek a legendás típuson, a motortérben pedig annál is kevesebbet piszkáltak.

Ez önmagában talán nem lenne gond, a konkurensek fényében azonban már problémát jelent. Amíg ugyanis a Mustang GT V8-asa 315 lóerős, addig a Nissan 370Z 322, a Dodge Challenger R/T pedig 372 lóerőt teljesít, nem beszélve a 422 lovas Chevrolet Camaro SS-ről.

A hírek szerint ezért modernebb egységekre cseréli a Mustang motorjait, hogy ne ez legyen a gátja az eladásoknak. Amerikai lapértesülések szerint a csúcsmodellben nemsokára az ötliteres lökettérfogatú Coyote névre hallgató V8-as dolgozik majd. A Ford F-150-hez 2010-től rendelhető erőforrás 2011-ben kerülhet a Mustang motorterébe, 400 lóerős teljesítményével pedig bizonyára még akkor is igazán versenyképes lesz majd.

A belépőmodell ezután is a négyliteres V6-os marad, jelenlegi 211 lóerős teljesítményénél azonban lényegesen többre, a hírek szerint 355 lóerőre lesz majd képes. Egyesek már azt is tudni vélik, hogy az új Shelby GT500-ban az ötliteres Coyote kompresszoros változata váltja majd le a jelenlegi 5,4 literes V8-ast.

www.a5.hu
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 100% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 0% [0 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]
Cikkek e kategóriában
Reklám